Onderhoud en storingen

Serviceweekend een week vervroegd, dus: 15, 16 en 17 februari 2019

In tegenstelling tot de eerder verstuurde planning is het Serviceweekend naar voren gehaald: dus naar het weekend van 15, 16 en 17 februari.
Het weekend van 23 en 24 februari kwam voor een aantal organisaties niet goed uit. Er worden namelijk op diverse plaatsen Belastingruns gedraaid.

Geen toegang tot de werkomgeving

In het weekend kan er geen (of zeer beperkt) gebruik worden gemaakt van de (thuiswerk)plek.

 Beperkt werken vanaf zondagmiddag 14.00 uur

Als er geen tegenvallers zijn, kan normaal gesproken vanaf zondagmiddag weer gemaild worden. Wees echter voorzichtig met het werken via Citrix in je andere programma's, het kan zijn dat er nog onderhoud verricht moet worden wanneer testen niet positief zijn. 

We zullen hier een bericht plaatsen als het Serviceweekend is afgerond en of er bijzonderheden zijn waar rekening mee moet worden gehouden.

 

 

Met vriendelijke groet,

ICT-Servicedesk iRvN

Opgelost sinds 18 februari 2019 07:00 (3 dagen geleden)

Telefonische bereikbaarheid maandagmorgen

Nijmegen Zuid had vrijdagavond last van een stroomstoring. Alle apparatuur in de serverzaal van iRvN is aangesloten op een noodaggregaat. Dus de apparatuur is gewoon blijven draaien.
Alleen in het gebouw zelf was een aantal stoppen gesprongen. Hierdoor was maandagmorgen een aantal netwerkcomponenten niet ingeschakeld. Dat waren precies de componenten waarop de computers en telefonie van de Servicedesk zijn aangesloten. Om 8 uur waren de problemen opgelost en waren we weer gewoon bereikbaar.

Opgelost sinds 4 februari 2019 08:00 (2 weken geleden)

Outlook problemen

In verband met problemen met outlook en exchange zijn wij een aantal servers nu aan het rebooten, vanaf 13.15 uur zou alles weer bereikbaar moeten zijn.

Excuses voor de overlast.


Opgelost sinds 8 januari 2019 12:55 (1 maand geleden)

Update Citrix client

De computer die op of onder je bureau staat wordt voorzien van een update. Het stukje software waarmee je inlogt op de Citrix-omgeving wordt vernieuwd. Dit wordt uitgevoerd maandagavond 24 december 2018. Na kantoortijd. Dit is een geautomatiseerd proces, waarvoor je zelf niets hoeft te doen. Na de update Het kan zijn dat je PC na het opstarten nog niet helemaal klaar is. Dan wordt deze automatisch herstart. Daarna kun je inloggen en aanmelden voor Citrix. 

Laptop-gebruikers dienen zelf de update uit te voeren:

  • Ga in je webbrowser naar ‘citrixreceiver.com, 
  • Klik op ‘Download for Windows’, En,
  • Klik op ‘Download Citrix Workspace app for Windows’ en installeer dit programma na het downloaden.

Opgelost sinds 25 december 2018 00:00 (1 maand geleden)